카타르 한필가족 알콩달콩 주애네
Korean Vegetable Pancake Yachae Buchimgae - 야채부침개 본문
Korean Vegetable Pancake Yachae Buchimgae - 야채부침개
카타르 한필가족 알콩달콩 주애네 2020. 8. 19. 22:25카타르에서 살고 있는 한필커플 주애엄마(Filipina)가 준비하는 야채부침개
Ingredients
1 egg - 계란 1개
150ml water - 물 150ml
1/4 cup flour - 밀가루 1/4컵
1/8tsp black pepper - 후추 1/8티스푼
1/2tsp salt - 소금 1/2티스푼
50g carrots - 당근 50그램
1cup cabbage - 양배추 1컵
80g white onion - 양파 80그램
25g spring onion - 대파 25그램
Dipping sauce
1tbsp soy sauce - 간장 1테이블스푼
2tsp rice vinegar - 식초 2티스푼
1tsp hot pepper flakes - 고춧가루 1티스푼
1tsp sesame seeds - 볶음참깨 1티스푼
1tsp sesame oil - 참기름 1티스푼
Instructions
1 In a large bowl, whisk together the egg & water - 물과 계란을 먼저 섞어주세요
then add flour, salt & pepper - 그리고 밀가루, 소금, 후추를 추가하세요
- Mix in the vegetables - 채소를 섞어주세요
- Mix it well - 잘 섞어주세요
2 Prepare the dipping sauce - 양념간장을 준비하세요
- Mix it well - 잘 섞어주세요
3 In a non-stick skillet, heat 2tbsp oil over medium-high heat - 달군 후라이팬에 기름을 둘러주세요 (2테이블스푼정도)
- Pour the batter, spreading the vegetables into a circle. - 준비된 반죽을 후라이팬에 고르게 잘 펴주세요
- Gently press them in with a spatula - 잘 눌러주세요
- Cook the pancake until the bottom turns crunchy light golden brown - 노릇하게 될때까지 부쳐주세요
- Flip over the pancake and cook for 3 to 4 minutes, occasionally pressing down with the spatula - 반대편도 노릇하게 될때까지 잘 부쳐주세요, 지그시 눌러주는것도 잊지마세요
- Flip it over one more time and cook another 2 minutes. - 잘 뒤집어가며 부쳐주세요
Serve: Transfer it to a large plate and serve right away with the dipping sauce and some side dishes. - 넓은 그릇으로 옮겨 바로 맛볼수 있게 합시다
재미있게 봐주시고, 또 뵈어요!
유튜브 채널의 구독과 좋아요는 저희에게 큰힘이 됩니다!
'필리핀부인의 한국요리준비하기' 카테고리의 다른 글
Korean Army Stew (Spicy mixed meat & vegetable Stew) - 부대찌개 BUDAE JJIGAE (0) | 2020.08.19 |
---|---|
Korean Seasoned Dried Shredded Squid, 진미오징어채볶음 (0) | 2020.08.19 |
Korean Spicy braised Tofu, 두부조림 (0) | 2020.08.19 |
Korean Spicy Stir Fried Squid, 오징어볶음 (0) | 2020.08.19 |