카타르 한필가족 알콩달콩 주애네

Korean Vegetable Pancake Yachae Buchimgae - 야채부침개 본문

필리핀부인의 한국요리준비하기

Korean Vegetable Pancake Yachae Buchimgae - 야채부침개

카타르 한필가족 알콩달콩 주애네 2020. 8. 19. 22:25
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카타르에서 살고 있는 한필커플 주애엄마(Filipina)가 준비하는 야채부침개

 

 

 

Ingredients

1 egg - 계란 1개

150ml water - 물 150ml

1/4 cup flour - 밀가루 1/4컵

1/8tsp black pepper - 후추 1/8티스푼

1/2tsp salt - 소금 1/2티스푼

50g carrots - 당근 50그램

1cup cabbage - 양배추 1컵

80g white onion - 양파 80그램

25g spring onion - 대파 25그램

 

Dipping sauce

1tbsp soy sauce - 간장 1테이블스푼

2tsp rice vinegar - 식초 2티스푼

1tsp hot pepper flakes - 고춧가루 1티스푼

1tsp sesame seeds - 볶음참깨 1티스푼

1tsp sesame oil - 참기름 1티스푼

 

Instructions

1 In a large bowl, whisk together the egg & water - 물과 계란을 먼저 섞어주세요

then add flour, salt & pepper - 그리고 밀가루, 소금, 후추를 추가하세요

- Mix in the vegetables - 채소를 섞어주세요

- Mix it well - 잘 섞어주세요

2 Prepare the dipping sauce - 양념간장을 준비하세요

- Mix it well - 잘 섞어주세요

3 In a non-stick skillet, heat 2tbsp oil over medium-high heat - 달군 후라이팬에 기름을 둘러주세요 (2테이블스푼정도)

- Pour the batter, spreading the vegetables into a circle. - 준비된 반죽을 후라이팬에 고르게 잘 펴주세요

- Gently press them in with a spatula - 잘 눌러주세요

- Cook the pancake until the bottom turns crunchy light golden brown - 노릇하게 될때까지 부쳐주세요

- Flip over the pancake and cook for 3 to 4 minutes, occasionally pressing down with the spatula - 반대편도 노릇하게 될때까지 잘 부쳐주세요, 지그시 눌러주는것도 잊지마세요

- Flip it over one more time and cook another 2 minutes. - 잘 뒤집어가며 부쳐주세요

Serve: Transfer it to a large plate and serve right away with the dipping sauce and some side dishes. - 넓은 그릇으로 옮겨 바로 맛볼수 있게 합시다

 

재미있게 봐주시고, 또 뵈어요!


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