Korean Seasoned Dried Shredded Squid, 진미오징어채볶음
카타르에서 살고 있는 한필커플 주애엄마(Filipina)가 준비하는 진미오징어채볶음
Ingredients
300 seasoned dried squid - 진미오징어채 300그램
For seasoning sauce
2tbsp Korean red chili pepper paste - 고추장 2테이블스푼
1tbsp hot pepper flakes 고춧가루 1테이블스푼
1tbsp soy sauce - 진간장 1테이블스푼
1tbsp minced garlic - 다진마늘 1테이블스푼
1tbsp sugar - 설탕 1테이블스푼
2tbsp oligodang syrup - 올리고당 2테이블스푼
2tbsp soju (Mirin or cooking wine) - 소주(맛술) 2테이블스푼
1tbsp sesame oil - 참기름 1테이블스푼
2tbsp mayonnaise 마요네즈 2테이블스푼
Steps
1 Prepare the squid - 진미오징어채를 준비해요
- Add water and soak until softened, about 20 minutes - 진미오징어채를 20분정도 물에 불려주세요
- Drain & squeeze out the water from the squid - 진미오징어채를 체에 받쳐 물기를 쏙 빼주세요
2 Put all the seasoning in the pan - 준비된 양념장 재료를 차례대로 팬에 넣어주세요
3 On medium-low heat, mix the seasoning sauce & simmer for 2-3 minutes - 중간정보 불세기에 2-3분 정도 잘섞어주세요
4 Turn heat to low. Toss & mix the dried squid strips with the sauce until evenly coated. - 불 세기를 낮추고, 준비된 진미오징어채를 넣어주세요 그리고 잘 볶아주세요
5 Turn off the heat. Add mayonnaise & mix well. - 불을 끄고, 마요네즈를 넣고 잘 섞어주세요
재미있게 봐주시고, 또 뵈어요!
유튜브 채널의 구독과 좋아요는 저희에게 큰힘이 됩니다!