Korean Army Stew (Spicy mixed meat & vegetable Stew) - 부대찌개 BUDAE JJIGAE
카타르에서 살고 있는 한필커플 주애엄마(Filipina)가 준비하는 부대찌개
Ingredients
130g sausage - 소세지 130그램
120g bacon - 베이컨 120그램
sliced tofu - 먹기좋게자른두부
70g shredded cabbage - 양배추 70그램
100g carrots - 당근 100그램
50g white onion - 양파 50그램 175g
kimchi - 김치 175그램
2-3 slices cheddar cheese - 체다치즈 2-3장
For anchovy stock
1pack anchovy stock - 국거리멸치 1티백
4cups water - 물 4컵
For seasoning sauce
1tbsp hot pepper flakes - 고춧가루 1테이블스푼
1/2tsp Korean red chilli pepper paste - 고추장 1/2티스푼
1/2tbsp soy sauce - 간장 1/2테이블스푼
1/2tbsp minced garlic - 다진마늘 1/2테이블스푼
1tbsp anchovy stock - 멸치국물 1테이블스푼
black pepper to taste - 후추 적당량 톡톡
Instructions
1 - Soak the frozen rice cake into cold water for 20mins *This is optional, but pre-soaking will reduce the cooking time and make the broth less starchy. - 우선 떡국떡을 물에 20분정도 불려주세요
2 - Prepare the anchovy stock. You can use 6-8 big anchovies. - 멸치국물내기 멸치티백이 없으면 그냥 국물용멸치(6-8개)만 사용해도 됩니다
- In medium heat, boil for 15-20mins - 중간정도 불세기에서 15-20분정도 끓여주세요
3 - Mix all the seasoning in a small bowl. - 양념장재료를 섞어주세요
- Mix it well & set aside - 잘 섞어주세요
4 - In a medium size shallow pot, arrange all the ingredients (sausage, bacon, sliced tofu , cabbage, carrots, white onion, kimchi , prepared seasoning, cheddar cheese , & prepared anchovy broth). Quantity is up to your preference - 모든 재료를 전골용 넓은 냄비에 예쁘게 배치해주세요 (재료의 양은 취향에 맞게 조절해주세요)
5 - Cook over medium-high heat - 좀센불에 끓여주세요
6 - When it starts boiling, add rice cake - 끓기 시작하면 떡국떡을 넣어주세요
- Stir and turn the ingredients over to cook evenly - 잘 저어가며 끓여주세요
7 - Add the spring onion. Turn off the heat - 마지막으로 대파를 넣어주세요
- Serve on a plate or the Korean style is to serve at the table with a portable burner. - 한국식으로 먹고싶다면 휴대용버너를 이용하세요
재미있게 봐주시고, 또 뵈어요!
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